2013-04-29 20:35:02• hírek • Póti Orsolya

Szegfűvel és szalaggal búcsúztak diáktársaiktól

Április 29-én szalagtűző ünnepségre került sor a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében. A tizenegyedikes diákok bátorító szavakkal, meglepetésműsorral és a hagyományos szimbólummal - szegfűvel és szalaggal - búcsúztak el a maturandusoktól.

Hétfő délután a Hám János Líceum XI. A és a XI. B osztályos diákjai, illetve az osztályfőnökök - Simon Laura és Dicső Anikó tanárnők - közel egy órás meglepetésműsorral várták a végzősöket, tanárokat és meghívottakat a tanintézmény dísztermében.

A műsor az LGT „Egy elfelejtett szó" című slágerével vette kezdetét, majd a szó jelentését mutatták be diákok különféle idézetek, versrészletek, aforizmák segítségével. „A szó erejével hatalmunk van növelni és hervasztani, biztatni és ledorongolni, felvidítani és elbúsítani, építeni és rombolni, áldani és átkozni. A durva, rossz szó félelmet kelt és pusztít. Azt is, aki kimondta, azt is, akinek mondja." - hangzott el az összeállításban.

Az idézeteken keresztül bátorító gondolatokkal, jó tanácsokkal vettek búcsút diáktársaiktól a tizenegyedikesek, egy-egy citátum között pedig közismert búcsúdalok is felcsendültek. A műsort egy néhány perces képösszeállítás követte, ezután pedig elérkezett az ünnepség fénypontja is, amikor a tizenegyedikesek feltűzték a fehér szegfűt és szalagot a maturandusoknak, ezzel emlékeztetve őket arra, hogy néhány hónap múlva végleg elbúcsúznak az iskolai évektől.

A diákok és tanárok ez alkalommal Frigy Szabolcs iskolai tanácsadó osztályától, a XII. A-tól és Anderco Judit tanárnő osztályától, a XII. B-től búcsúztak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: